Products

Po shfaqen krejt 7 përfundimet

Lord of the Rings është një roman epike me fantazi të lartë nga autori dhe studiuesi anglez J. R. R. Tolkien. E vendosur në Tokën e Mesme, që kishte për qëllim të ishte Toka në një kohë të largët në të kaluarën, historia filloi si një vazhdim i librit të vitit 1937 të Tolkien për fëmijë The Hobbit, por përfundimisht u zhvillua në një punë shumë më të madhe. I shkruar në fazat midis viteve 1937 dhe 1949, Lordi i Unazave është një nga librat më të shitur të shkruar ndonjëherë, me mbi 150 milionë kopje të shitura. Titulli i referohet antagonistit kryesor të historisë, Lordit të Errët Sauron, i cili në një moshë më të hershme krijoi Një Unazë për të sunduar Unazat e tjera të Pushtetit dhënë njerëzve, Xhuxhëve dhe Elfëve, në fushatën e tij për të pushtuar të gjithë Tokën e Mesme. Nga fillimet e shtëpisë në Shire, një tokë hobbit që të kujton fshatin anglez, historia shtrihet në mes të tokës, duke ndjekur kërkimin për të shkatërruar Një Unazë kryesisht nëpërmjet syve të hobitëve Frodo, Sam, Merry dhe Pippin. Megjithëse shpesh quhet trilogji, vepra ishte menduar nga Tolkien të ishte një vëllim i një vëllimi dy-vëllimësh të vendosur së bashku me Silmarillion. Për arsye ekonomike, Zoti i Unazave u botua gjatë një viti nga 29 korriku 1954 deri më 20 tetor 1955, në tre vëllime të titulluar Bursa e Unazës, Dy Kullat dhe Kthimi i Mbretit. Vepra e Tolkien, pas një pritjeje të përzier fillimisht nga establishmenti letrar, ka qenë subjekt i analizës së gjerë të temave dhe origjinës së tij. Ndikimet në këtë vepër të mëparshme, dhe në historinë e Zotit të Unazave, përfshijnë filologjinë, mitologjinë, krishterimin, veprat e mëparshme të fantazisë dhe përvojat e tij në Luftën e Parë Botërore.

Shporta0
Nuk ka produkte në shportë
Mbyll Shportën
0