Products

Kufjet janë një çift të vegjël altoparlantësh të veshur në kokë ose rreth kokës mbi veshët e një përdoruesi. Ata janë transducers elektroakustik, të cilat konvertojnë një sinjal elektrik në një tingull korrespondues. Kufjet lënë një përdorues të vetëm të dëgjojë një burim audio privatisht, në kontrast me një altoparlant, i cili lëshon tinguj në ajër të hapur për këdo që është afër për të dëgjuar. Kufjet lidhen me një burim sinjal si një amplifikator audio, radio, CD player, media player portativ, telefon celular, konsolë video lojë, ose instrument muzikor elektronik, ose duke përdorur drejtpërdrejt një kordon, ose duke përdorur teknologjinë wireless të tilla si Bluetooth, DECT ose FM radio. Kufjet e para u zhvilluan në fund të shekullit të 19-të për t’u përdorur nga operatorët telefonikë, për t’i mbajtur duart të lira. Fillimisht cilësia audio ishte mediokre dhe një hap përpara ishte shpikja e kufjeve me besnikëri të lartë. Kufjet paraqesin një sërë aftësish të ndryshme të riprodhimit audio. Kufjet e projektuara për përdorimin e telefonit zakonisht nuk mund të riprodhojnë zërin me besnikërinë e lartë të njësive të shtrenjta të projektuara për dëgjimin e muzikës nga audiofilët.

Shporta0
Nuk ka produkte në shportë
Mbyll Shportën
0