Products

Po shfaqen 1–40 nga 80 përfundime gjithsej

Bizhuteri për femra dhe për meshkuj në formën e unazë, orë, varëse, vathë, byzylykë do të gjeni te The Giftery nga modelet më të bukura dhe moderne.

Bizhuteritë ose bizhut përbëhen nga sende dekorative të veshura për stoli personale, të tilla si unaza, varëse, vathë, varëse, byzylykë. Stolitë mund të lidhen me trupin ose rrobat. Nga këndvështrimi perëndimor, termi është i kufizuar në zbukurime të qëndrueshme, duke përjashtuar lulet për shembull. Për shumë shekuj metali si ari shpesh i kombinuar me gurë të çmuar, ka qenë materiali normal për bizhuteritë, por materiale të tjera si guaska dhe materiale të tjera bimore mund të përdoren. Stolitë mund të bëhen nga një gamë e gjerë materialesh. Gurët e çmuar dhe materiale të ngjashme si qelibari dhe koralet, metalet e çmuara, perlatë dhe guaskat janë përdorur gjerësisht dhe shpesh emameli ka qenë i rëndësishëm. Në shumicën e kulturave bizhuteritë mund të kuptohen si një simbol statusi, për vetitë e saj materiale, modelet e saj, ose për simbolet kuptimplotë. Stolitë janë bërë për të stolisur gati çdo pjesë të trupit, që nga maja e flokëve deri te unazat e gishtit të tëmthit, e madje edhe stolitë gjenitale. Në kulturën moderne evropiane sasia e veshur nga meshkujt e rritur është relativisht e ulët krahasuar me kulturat e tjera dhe periudhat e tjera në kulturën evropiane.

Shporta0
Nuk ka produkte në shportë
Mbyll Shportën
0