Products

Rrobat janë sende të veshura në trup. Zakonisht, veshjet janë bërë me pëlhura ose tekstile, por me kalimin e kohës ajo ka përfshirë veshje të bëra nga lëkura e kafshëve dhe fletë të tjera të holla të materialeve dhe produkteve natyrore që gjenden në mjedis, të vëna së bashku. Veshja e rrobave është kryesisht e kufizuar për qeniet njerëzore dhe është një tipar i të gjitha shoqërive njerëzore. Sasia dhe lloji i veshjeve të veshura varet nga gjinia, lloji i trupit, faktorët shoqërorë dhe konsideratat gjeografike. Rrobat mbulojnë trupin, këpucët mbulojnë këmbët, dorashkat mbulojnë duart, ndërsa kapelet dhe kapaku mbulojnë kokën. Syzet dhe bizhuteritë në përgjithësi nuk konsiderohen objekte veshjesh, por luajnë një rol të rëndësishëm në modë dhe veshje si kostum.

Shporta0
Nuk ka produkte në shportë
Mbyll Shportën
0