Products

Po shfaqen 1–40 nga 200 përfundime gjithsej

Në japonisht, “anime” i referohet çdo forme të animacionit, pavarësisht nga origjina gjeografike dhe stili. Jashtë Japonisë, termi përdoret për t’iu referuar ekskluzivisht veprave të animuara të prodhuara nga Japonia.  Anime, një fjalë që vjen nga anglishtja “animacion”, nuk janë asgjë më shumë se karikaturat japoneze dhe shpesh janë marrë nga tregime manga.

Një film është një seri imazhesh që pasi janë regjistruar në një ose më shumë media kinematografike dhe pasi projektohen në një ekran, krijojnë iluzionin e një imazhi në lëvizje. Procesi i prodhimit të filmit konsiderohet sot si një art dhe si një sektor industrial. Një film është krijuar materialisht në metoda të ndryshme: xhirimi i një skene me një kamerë, ose fotografimi i vizatimeve ose modeleve të ndryshme në miniaturë duke përdorur teknikat tradicionale të animacionit, ose edhe duke përdorur teknologji moderne si CGI dhe animacion kompjuterik, ose më në fund falë një kombinimi të këtyre teknikave.

Shporta0
Nuk ka produkte në shportë
Mbyll Shportën
0