Products

DC Comics, i njohur më parë si Detective Comics Inc është një shtëpi botuese amerikane e specializuar në botimin e komikëve, divizionit editorial të DC Entertainment, degë e Warner Bros. Global Brands and Franchises dhe nga ana e Warner Bros. Discovery. E njohur ndërkombëtarisht si një nga eksponentët më të shquar të industrisë së librave komikë, gjatë ekzistencës së saj ajo ka botuar karaktere ikonike të zhanrit superhero, të tilla si Superman, Batman dhe Wonder Woman; Ajo gjithashtu ka dalluar veten duke krijuar karaktere dhe franchises jashtë trillimeve kryesore, por të vlerësuara në mënyrë kritike, të tilla si saga Watchmen, Sandman Universe dhe vertigo markë. DC Comics është gjithashtu i lidhur drejtpërdrejt me disa vepra trans-media, nga filmat te video-lojërat, duke kaluar nëpër seri televizive: ndër projektet më ambicioze nga ky këndvështrim, ne kujtojmë Arrowverse dhe DC Extended Universe. Në mënyrë që të zgjerojë gamën e lexuesve, në periudhën e dytë pas luftës DC Publications filluan të investojnë burime edhe në prodhimin dhe shpërndarjen e tregimeve humoristike, tërheqëse për një audiencë të etur për t’u shkëputur nga problemet e përditshme.

Shporta0
Nuk ka produkte në shportë
Mbyll Shportën
0