Products

Po shfaqen krejt 26 përfundimet

Marvel Cinematic Universe, i njohur edhe me akronimin MCU, është një ekskluzivitet medial i fokusuar në një seri filmash superhero të prodhuar nga Marvel Studios dhe bazuar në personazhet që u shfaqën në publikimet e Marvel Comics. Ekskluziviteti përfshin gjithashtu seri televizive, seri të animuara, filma të shkurtër, seri dixhitale dhe komike. Ashtu si në Marvel Comics Universe, filmat dhe mediat e tjera që i përkasin kësaj franchise ndajnë vendosjen dhe disa karaktere, si dhe disa elemente komploti që veprojnë si një fije e përbashkët mes tyre. Filmi i parë ishte Iron Man (2008), i cili u hap “Faza e Parë”, e cila përfundoi me The Avengers (2012). “Faza e Dytë” filloi me Iron Man 3 (2013) dhe përfundoi me Ant-Man (2015). “Faza e Tretë” filloi me Captain America: Civil War (2016) dhe përfundoi me Spider-Man: Larg nga shtëpia (2019). Tri fazat e para njihen si “Saga e pafund”. Filmi i parë i “Faza Katër”, ende në vazhdim, ishte Black Widow (2021), me këtë fazë duke përfshirë edhe seri të shumta televizive të prodhuara për Disney+. Pas shtimit të tyre në Disney+ në janar të vitit 2022, “Marvel One-Shots” janë konsideruar si pjesë integrale e tre fazave të para, secila në fazën përkatëse të filmit me të cilin ata fillimisht u liruan, kjo është mënyra në të cilën platforma streaming vetë katalogon shortet.

Shporta0
Nuk ka produkte në shportë
Mbyll Shportën
0