Products

Po shfaqen krejt 2 përfundimet

Në inxhinierinë e radios, një antenë ose ajrore është ndërfaqja midis valëve të radios që përhapen nëpër hapësirë dhe rrymave elektrike që lëvizin në përçues metali, të përdorura me një transmetues ose marrës. Në transmetim, një transmetues radio furnizon një rrymë elektrike në terminalet e antenës, dhe antena rrezaton energjinë nga rryma si valë elektromagnetike (valët e radios). Në recepsion, një antenë intercepton një pjesë të fuqisë së një vale radioje në mënyrë që të prodhojë një rrymë elektrike në terminalet e saj, që aplikohet në një marrës për t’u amplifikuar. Antenat janë përbërës thelbësorë të të gjitha pajisjeve radiofonike.

Shporta0
Nuk ka produkte në shportë
Mbyll Shportën
0