Products

Nënkategori e bizhuterive për femra dhe meshkuj është gjithashtu edhe varësja, të cillën do mund ta gjeni në disa lloje materiali dhe modeli.

Një gjerdan është një artikull i bizhuterive që vishet rreth qafës. Varëset mund të kenë qenë një nga llojet më të hershme të zbukurimeve të veshura nga njerëzit. Shpesh ato shërbejnë për qëllime ceremoniale, fetare, magjike ose funerare dhe përdoren edhe si simbole të pasurisë dhe të pozitës, duke pasur parasysh se zakonisht bëhen me metale dhe gurë të çmuar. Përbërësi kryesor i varëses është fasha, zinxhiri ose kordoni që mbështillet rreth qafës. Këto përkthehen më shpesh në metale të çmuara si ari, argjendi dhe platini. Varëset shpesh kanë lidhje të tjera të varura ose të futura në vetë gjerdanin. Këto të bashkangjitura zakonisht përfshijnë varëset, locket, hajmalitë, kryqet dhe materiale të çmuara e gjysmë të çmuara si diamanti, perlat, rubinët, smeraldët, grenat dhe safirët. Ato janë bërë me shumë lloje materialesh dhe përdoren për shumë gjëra dhe ndonjëherë klasifikohen si veshje.

Një gjerdan është një artikull i bizhuterive që vishet rreth qafës. Varëset mund të kenë qenë një nga llojet më të hershme të zbukurimeve të veshura nga njerëzit. Shpesh ato shërbejnë për qëllime ceremoniale, fetare, magjike ose funerare dhe përdoren edhe si simbole të pasurisë dhe të pozitës, duke pasur parasysh se zakonisht bëhen me metale dhe gurë të çmuar. Përbërësi kryesor i varëses është fasha, zinxhiri ose kordoni që mbështillet rreth qafës. Këto përkthehen më shpesh në metale të çmuara si ari, argjendi dhe platini. Varëset shpesh kanë lidhje të tjera të varura ose të futura në vetë gjerdanin. Këto të bashkangjitura zakonisht përfshijnë varëset, locket, hajmalitë, kryqet dhe materiale të çmuara e gjysmë të çmuara si diamanti, perlat, rubinët, smeraldët, grenat dhe safirët. Ato janë bërë me shumë lloje materialesh dhe përdoren për shumë gjëra dhe ndonjëherë klasifikohen si veshje.

Shporta0
Nuk ka produkte në shportë
Mbyll Shportën
0