The Sorting Hat – Harry Potter

The Sorting Hat – Harry Potter

4,000 L

Vetëm 1 stok

Kapelja më e zgjuar e të gjitha kohërave (The Sorting Hat) e sjellë në mënyrë magjike nga Gifi tanimë mund të bëhet e juaja. Kjo kapele ka gjatësi 40 cm.

Pjesë e setit të produkteve Gifi Box “Harry Potter”.

(1 shqyrtim nga klient)

Informacion shtesë

Përmasa 400 × 380 mm
Materiali

Poliestër

Kapelja “The Sorting Hat” nga Harry Potter vjen me përmasa reale dhe mund të vendoset në kokë.

Oh, mund të mos mendoni se jam e bukur, por mos gjykoni për atë që shihni, unë do të ha veten nëse mund të gjeni një kapelë më të zgjuar se unë.” – Rreshtat hapës të The Sorting Hat Song të vitit 1991

The Sorting Hat

Kapelja e renditjes ishte një kapele magjike e ndjeshme në Hogwarts që përcaktonte se cilës prej katër shtëpive shkollore i përkiste më shumë secili nxënës i ri. Këto katër shtëpi ishin Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw dhe Slytherin. Kapelja e renditjes fillimisht i përkiste Godric Gryffindor, një nga katër themeluesit e Hogwarts. Zakonisht qëndronte në zyrën e drejtorit derisa të ishte nevoja.

Vështrim i përgjithshëm

Kapelja e famshme e klasifikimit Hogwarts dha një përshkrim të gjenezës së saj në një seri këngësh. Gjatë banketit të hapjes në fillim të çdo viti shkollor, nxënësit e vitit të parë rreshtoheshin dhe emrat e tyre lexoheshin me zë të lartë sipas alfabetit. Më pas secili u ul në një stol dhe kapela iu vendos në kokë.

Kapela ishte e rrahur dhe e vjetër në vitin 1991; ishte i arnuar, i gërryer dhe jashtëzakonisht i ndotur. Për të folur e për të kënduar, një lot përgjatë buzës u hap si një gojë. Ai i foli mbajtësit brenda kapelës me një zë të vogël e të qetë, duke përdorur Legjilencën për të interpretuar mendimet e tyre dhe për t’iu përgjigjur atyre. Pas një kohe shqyrtimi, kapela shpalli zgjedhjen e saj me zë të lartë që të gjithë ta dëgjonin dhe studenti iu bashkua shtëpisë së zgjedhur. Momenti i shqyrtimit ndryshonte në periudhën kohore nga më pak se një sekondë në mbi pesë minuta (i njohur si “hatstall”).

Kapelja e renditjes ishte e njohur për refuzimin për të pranuar se kishte bërë ndonjëherë një gabim në klasifikimin e një studenti. Në ato raste kur Slytherins u sollën në mënyrë altruiste ose vetëmohuese, kur Ravenclaws i hodhi poshtë të gjitha provimet e tyre, kur Hufflepuffs tregoheshin dembelë por të talentuar nga ana akademike dhe kur Griffindors shfaqnin frikacakë, Hat mbështeti me vendosmëri vendimin e saj origjinal. Megjithatë, në ekuilibër, Hat kishte bërë jashtëzakonisht pak gabime gjykimi gjatë shumë shekujve që kishte funksionuar.

1991 Sorting Hat’s song (një nga këngë e kapeles)

“Oh you may not think I’m pretty,
But don’t judge on what you see,
I’ll eat myself if you can find
A smarter hat than me.

You can keep your bowlers black,
Your top hats sleek and tall,
For I’m the Hogwarts Sorting Hat
And I can cap them all.

There’s nothing hidden in your head
The Sorting Hat can’t see,
So try me on and I will tell you
Where you ought to be.

You might belong in Gryffindor,
Where dwell the brave at heart,
Their daring, nerve, and chivalry
Set Gryffindors apart;

You might belong in Hufflepuff,
Where they are just and loyal,
Those patient Hufflepuffs are true
And unafraid of toil;

Or yet in wise old Ravenclaw,
if you’ve a ready mind,
Where those of wit and learning,
Will always find their kind;

Or perhaps in Slytherin
You’ll make your real friends,
Those cunning folks use any means
To achieve their ends.

So put me on! Don’t be afraid!
And don’t get in a flap!
You’re in safe hands (though I have none)
For I’m a Thinking Cap!”

Personaliteti dhe tiparet

Megjithëse ishte një kapelë, Kapelja e Renditimit ishte e ndjeshme dhe kishte personalitetin e vet. Në fillim të çdo mandati, kapela këndonte një këngë të re, për të cilën Ron Uezli spekuloi se e kaloi pjesën tjetër të vitit duke e menduar, duke përshkruar secilën nga katër shtëpitë e Hogwarts-it. Pavarësisht nga përdorimi i saj për qëllime të “renditjes”, Hat ishte i njohur për t’i nxitur studentët të mbanin një front të bashkuar përballë fatkeqësisë dhe rrezikut.

Këngët e saj mund të përdoren për të paralajmëruar problemet që do të vinin, dhe përfundimisht kapela përfaqësonte unitetin e katër shtëpive nën shkollën Hogwarts. Kapelja gjithashtu dukej se kishte një sens humori dhe memorie të gjerë (si në rastet kur Uezlitë ishin të gjithë në Gryffindor dhe Malfoitë ishin të gjithë në Slytherin).

1 review for The Sorting Hat - Harry Potter

  1. Eno

Add a review

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shporta0
Nuk ka produkte në shportë
Mbyll Shportën
0