Kub Skewb

Kub Skewb

1,300 L

Vetëm 1 stok

Kubi Skewb është një puzzle i ngjashëm me kubin e Rubikut por me anekse që kalojnë më parë nëpër kënde se sa qendrat e fytyrave.

SKU: 10341 Kategori: , , ,

Informacion shtesë

Materiali

Plastik

Kubi Skewb është një puzzle i ngjashëm me kubin e Rubikut por me anekse që kalojnë më parë nëpër kënde se sa qendrat e fytyrave. Njihet ndryshe dhe Ghost Cube.

Skewb është një enigmë, e shpikur nga Tony Durham dhe e tregtuar nga Uëe Mèffert, e cila mban formën kubike të kubit të Rubikut, por katër sëpatat e tij të rrotullimit kalojnë nëpër marramendje, në vend të fytyrave, dhe si pasojë rrotullimet bëhen diagonale.

Skewb është një enigmë tre-dimensionale, e frymëzuar nga Kubi i Rubikut, me sëpata rrotullimi që kalojnë në këndet e kubit dhe jo në qendrat e fytyrave. Në një vështrim të parë Skeëb-i i kthyer në qoshe mund të duket të jetë i pazakontë për ata që janë të njohur vetëm me Kubin e Rubikut, por është e lehtë për t’u mësuar me të dhe në fakt është më e lehtë për t’u zgjidhur se një Kub Xhepi 2x2x2. Pasi të bëhet fytyra e pare pjesa tjetër mund të zgjidhet në maksimumi 24 hapa. Ajo përbëhet nga 6 katrorë qendrorë, të rrotulluar 45° në lidhje me fytyrën e kubit, dhe katër vertice për çdo fytyrë (secila e përbashkët me tre fytyra), për një total prej 14 copë.

Këto janë katër hapat që duhet të ndiqni për zgjidhjen e tij:

Hapi 1 – Zgjidh anën e parë.

Hapi 2 – Zgjidh këndet e mbetura.

Hapi 3 – Zgjidh qendrën U.

Hapi 4 – Zgjidh qendrat e mbetura.

Hapi i parë është intuitiv. Pasi të familjarizohesh me mënyrën se si kthehet skewb- i, ky është një hap i lehtë. Kur ju jeni duke u përpjekur për të zgjidhur një anë për disa herë të parë, qoshja e fundit mund të jetë pak e ndërlikuar. Dy të tretat e kohës, ju do të duhet të merrni një qoshe tashmë të zgjidhur në mënyrë që të zgjidh këndin e fundit. Nëse është kështu, vendos qoshen në mënyrë që të jetë në një nga dy pozicionet më poshtë, dhe para-formoni algoritmin poshtë tij.

Hapi i dytë është se ku hyjnë 4-lëvizjet. Nëse këndet e sipërme nuk janë zgjidhur tashmë, ti do të kesh një nga këto dy raste. Hapi i tretë është shumë i thjeshtë për tu realizuar.

Hapi i fundit përfshin të njëjtat algoritme të përdorura në hapin 3. Bëj një (z) ose (z’) rrotullim së pari, për tu përputhur me një nga rastet më poshtë.

Reviews

Bëhuni i pari që shqyrton “Kub Skewb”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shporta0
Nuk ka produkte në shportë
Mbyll Shportën
0