Products

Unaza unike, unaza fine, unaza të personalizuara, unaza minimaliste janë vetëm disa nga kategoritë që do të mund të gjeni në dyqanin tonë online.

Një unazë është një fashë e rrumbullakët, zakonisht prej metali, e veshur si bizhuteri zbukurimi. Termi “unazë” në vetvete gjithmonë tregon stolitë e veshura në gisht; kur vishet si stoli tjetërkund, pjesa e trupit është specifikuar brenda termit, p.sh., vathët, unazat e qafës, unazat e krahut dhe unazat e gishtit të dorës. Unazat gjithmonë përshtaten me rregull rreth ose në pjesën e trupit që stolisin, kështu që fashat e veshura lirshëm, si një byzylyk, nuk janë unaza. Unazat mund të bëhen nga pothuajse çdo material i fortë: druri, kocka, guri, metali, qelqi, guri i çmuar ose plastika. Ato mund të jenë të vendosura me gurë të çmuar (diamant, rubin, safir ose smerald) ose me lloje të tjera guri ose qelqi. Ndonëse disa njerëz veshin unaza si zbukurime të vogla ose si shfaqje të dukshme të pasurisë, unazat kan ë funksione simbolike në lidhje me martesën, arritjet e jashtëzakonshme, statusin e lartë ose autoritetin, anëtarësimin në një organizatë dhe gjëra të tjera të tilla. Unazat mund të bëhen për të bërë një shenjë sportive, e cila mund të jetë e impresionuar në një vulë dylli ose e veshur me një ndarje të vogël në të cilën të fshihen gjërat. Në mite, fabula dhe trillime, unazat shpesh janë të pajisura me domethënie frymore ose të mbinatyrshme.

Shporta0
Nuk ka produkte në shportë
Mbyll Shportën
0